Vår dirigent!  


Fra høsten 2016 er Bjørn Morten Kjærnes vår dirigent.

Bjørn Morten er utdannet adjunkt med musikk både fra Hamar og Bergen lærerskole. Deretter studerte han komposisjon ved Norges musikkhøgskole, og har komponert en mengde verk for mange besetninger.

Hans utgivelser er  først og fremst preget av arrangementer og bruksmusikk for norske og utenlandske korps. Det er i dag utgitt mer enn 250 titler med hans signatur både i Norge og utlandet.

Bjørn Morten har dirigert korps i en mengde år, - noe som også førte til at han i 2008 fikk Norges Musikkorps forbunds hederspris for dirigenter. I dag er han dirigent for Oppegård Janitsjar og altså for oss i Grorud Ungdomskorps.
Han har tidligere også undervist og ledet sommermusikkskoler i NMF regi, samt vært gjestedirigent og seminardirigent i en mengde korps.

Bjørn Morten arbeidet i en periode for Tonika og begynte tidlig å skrive arrangementer for Frost Music. Senere var han konsulent både for Warner/Chappel Music Norway og for Warner Bros. (USA) før han i 2002 ble med 3 andre og dannet Norsk Noteservice AS.

I dag er han freelance komponist, arrangør, dirigent og dommer, samt styremedlem i Norsk kulturskoleråd region Øst, Norsk Noteservice og styreleder i Musikk i skolen. Han sitter også i TONO’s Musikk- og Tekstutvalg (MTU) som representant for Musikkforleggerforeningen.